Namn Tomtan
Sysselsättning Handarbetsnörd
E-post tomta87@live.se
Hemsida http://entomtastankar.com

Många som hör mitt alias Tomtan tror att jag älskar julen. Men det har inte med saken att göra… Jul är en högtid som alla andra men den står inte högst på min lista, iaf inte nu sen barnen blivit stora. Nä Tomtan är långt ifrån julig!!!
 
tomtaNär jag skulle börja gymnasiet så var det bara musik som gällde. Gymnasiet i Härjedalen ligger i Stor Sveg…. Jag vet inte varför, men jag tycker bara inte om…. Så jag sökte samhälle/språk för den fanns bara i Östersund, Turism för den var på Wemerskolan i Hede och Musiklinjen som var i den stora metropolen Härnösand. Det blev Härnösand men inackorderingstant och hela midevitten 😀.
 
Hade redan en släkting som började på sitt tredje år, eller Högre Specialkurs i Musik som de hette. Helt naturligt så hängde jag på honom och blev en i hans kompisgäng. En av dem blev min pojkvän, så de hjälpte väl åxå till 😀
 
Gänget spela en massa musik och komponerade och sprang på konserter, och så spelade de D&D! Dungeons & Dragons!!! För er som inte är med på banan så finns de lite information här. Tomtan är helt enkelt min rollfigur under många långa nätter i Härnösand (och inte var de alla dagar man tog sig till skolan efter en sån lång natt).
 
Tomtan är en Gnome, ca 95 cm lång men en fläta minst lika lång. Flätan är tjock som en karlarm (de har hon fått efter mig) och om Tomtan snurrade hårt kunde hon nocka motståndare med flätan! Till yrke var Tomtan en tjuv. På sin högra axel hade hon en fladdermus som kunde skickas ut på spaningsuppdrag. Dessutom var Tomtan väldigt händig med sitt svärd 😀
 
Det är väldigt länge sedan gymnasietiden nu och nån musikpedagog eller bleckblåspedagog blev de aldrig, varken av mig eller Tomtan. Men Tomtan lever kvar… Kanske inte ett lika fullt spännande liv som när hon var tjuv och jagade orcher och smög runt i världen guidad av en fladdermus. Men hon finns här, med ett handarbete i sin hand och med skrattet alltid nära till hands!
 
Så nu vet ni det 😀